По-рано днес в зала “Витоша на хотел “Маринела в София

...
По-рано днес в зала “Витоша на хотел “Маринела в София
Коментари Харесай

Саруханян и Велев в словесна престрелка при подписването на договорите им за MaxFight 54

По-рано през днешния ден в зала “Витоша ” на хотел “Маринела ” в София основните лица на бойната галавечер MaxFight 54 подписаха формалните контракти, с които се споразумяха под какви условия ще премерят сили на 2-и юни в зала “Сила ” в Пловдив. 

Шампионът на WBC CISBB  в супер-средна категория Григор Саруханян и Борислав Велев подписаха договорите, с които се съгласяват спечелилият в борбата посред им да прибере цялата парична премия от дуела. Освен да спазят това рядко срещано изискване в професионалния бокс, двамата бойци би трябвало да преминат и през два допинг теста - един преди и един след дуела. 

Биткате сред двамата ще бъде в категория 76,8 кг. и е планувана за 10 рунда. 

“Към момента имам деветнайсет победи и то против много съществени съперници, а не такива, които падат на земята след няколко удара в първите двайсет секунди. Да се надяваме, че (Велев) се е подготвил много съществено, тъй като до момента не е играл 10 рунда. Говори на всички места, че ще ме нокауктира в първия рунд. Малко ще му е мъчно. Не знам дали ще застана по този начин, както му застават другите. Ще се разберем на 2-и юни. Нямам самообладание! ”, безапелационен бе Саруханян на конференцията. 

“Аз няма какво да приказвам. Искам да покажа на всички и ще ви покажа! Заявявам пред всички, че той не е играл с боксьор като мен. Да се приготвят всички, тъй като ще заредя резачките! ”, отвърна красноречиво Борислав Велев - Рой. 

В подглавната борба на вечерта сили ще премерят боецът от Велико Търново Здравко Попов и бургазлията Владимир Георгиев. Те ще спорят за купата на България в професионалния бокс в междинна категория Двамата демонстрираха джентълменство и резервираха положителния звук посред им по време на конференцията.

“Чувствам се доста добре. Чувствам се много по-рязък и издръжлив. Смятам, че ще видите на какво съм кадърен на 2-и юни. Няма да давам прогнози, тъй като аз доста почитам Влаво. Той е заслужен съперник, доста ексцентричен, доста издръжлив. Приема мача на съществено. Не мога да дам точна прогноза, само че мога да кажа, че ще му е тегаво. Ще дам всичко от себе си, с цел да го изкъртя! ”, съобщи 26-годишният непобеден боксьор. 
 Здравко Попов за Sportal.bg: Няма по-достоен мач за българската купа от моя на MAX FIGHT 54 Здравко Попов за Sportal.bg: Няма по-достоен мач за българската купа от моя на MAX FIGHT 54
“Аз диря единствено такива мачове. Нека да е тегаво! Там аз се усещам удобно. Не диря нищо друго. И на него няма да му е доста готино. Вече съм в категория. Чувствам се супер. Уважението е взаимно, подобен е спортът. Готов съм за тази купа ”, отговори Георгиев. 

Организаторите на събитието, Теодор Карастоянов и Любен Джубрилов, разкриха на конференцията, че на събитието ще има два заложени пояса в дисциплината ММА. Единият ще бъде този на MaxFight в категория до 70 кг. За него ще спори българина Валентин Бенишев против представител на Бразилия, който към момента не е доказан. Другата купа, която ще бъде извоювана на 2-и юни в Пловдив ще бъде тази на “FitSpo ”. За нея ще се бие Павел Владев - Върколака . Неговият конкурент също не бе разгласен, само че единствено бе упоменато, че и той е от Бразилия. 

“Предвидили сме и още малко бокс. Ще дадем късмет на млади момчета, които ще имат опция да доближат достиженията на тези боксьори до мен ”, добави Теодор Карастоянов.

Ето какво още споделиха бойците директно след края на конференцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР