По-рано днес Слави Трифонов коментира в профила си във Фейсбук

...
По-рано днес Слави Трифонов коментира в профила си във Фейсбук
Коментари Харесай

Борисов в паника! Говори Тошко Йорданов

По-рано през днешния ден Слави Трифонов разяснява в профила си във Facebook показания от министъра на финансите Асен Василев бюджет за 2023 година Според водача на ИТН проектът за бюджет не е новаторски, а е инерционен.

" Г-н Трифонов е прав, това е счетоводен бюджет на хартия, който ще го плащаме всички ние още веднъж. Асен Василев съобщи обществено, че ще се опита да направи 3% недостиг и се пробва да го докара на хартия, а вътре има " счетоводни врътки ". Първо изгребва дивидентите на всички държавни сдружения, това е рисково, ще станат неконкурентоспособни, някои от тях може да банкрутират. От енергетиката са изпратили хора и натискат инспекторите да си трансформират одитния отчет ", обясни депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов.
-->

Той показа, че от Има Такъв Народ са имали сериозни подозрения по отношение на Кирил Петков и Асен Василев още преди да направят правителство с тях.

" В предния парламент от трибуната ние изнесохме данни, че Петков е двоен жител и за Василев - за едни съмнителни бизнес практики. В процеса на работа установихме, че този човек не става за финансов министър. Това е едната причина, заради която напуснахме в прав текст държавното управление. Престъпление е от страна на ГЕРБ, че с техните гласове още веднъж са поверени финансите в ръцете на този човек ", разяснява Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи от парламентарната група на ГЕРБ не са щастливи от формираната " коалиция ".  " Настъпи зверска суматоха, Борисов задвижи всички каузи, които всички знаем, че висят във въздуха от две-три години, в желанието да се оварди, направи тази коалиция ", съобщи депутатът от Има Такъв Народ.

Относно специфичната комисия, която би трябвало да прегледа настояванията за събаряне на депутатски имунитети, Йорданов разяснява: " Тази комисия даже не е проработила, те не си избират ръководител, непрекъснато блокират тази активност. В този цирк няма да участваме и двамата не би трябвало да имат имунитети ", добави той.

Запитан кой е назначил Борислав Сарафов, той отговори, че е бил определен по всичките вероятни правила.

" Въпросите се задават авансово. Когато три години обясняваш, че правосъдна промяна значи махането на Иван Гешев, без да помислиш и милиметър напред какво ще последва, това ли е най-големият проблем ", попита той.

По думите на Тошко Йорданов назначаването и махането на Иван Гешев е било  " политическо ".

" Сега откриха, че прокуратурата не е образувана. Докато бяхме коалиция с тях, настояхме да създадем някакви неща, тъй като някой би трябвало да направи нещо практично. Днес предложихме три неща - главният прокурор да няма повече от двама заместници, второто - да се основат общи събрания във всички прокуратури, има го в съда, третото, което беше бухалката до момента в прокуратурата, е да се забрани командироването на прокурори ", показа той.

Относно тематиката за конституционната промяна, Йорданов съобщи, че се е заформила  " тройна коалиция. " " Мисля, че това е дъвка за пред света, ДПС унижават по някакъв метод " Продължаваме промяната ", влизайки в конституционната промяна ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ.

" Не са си дали прошка. Страхът от отмъщение ги събра. Лицемерието е непоносимо на високо равнище в българския парламент. Изглеждаме смешни в очите на нашите европейски сътрудници. Кандидатът за български комисар би трябвало да е българска кандидатура, на страната. Ние предлагаме две, тъй като нямаме единна кандидатура, тъй като страната ни има две партии, които ръководят дружно, само че ги е позор да кажат, че ръководят дружно ", разяснява Тошко Йорданов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР