По-рано днес се появи информация, че наш сънародник е бил

...
По-рано днес се появи информация, че наш сънародник е бил
Коментари Харесай

МВнР: Не е имало български гражданин на приземения в Минск самолет

По-рано през днешния ден се появи информация, че наш съотечественик е бил на летателния уред, пътуващ от Атина към Вилнюс, който бе поради подправен сигнал за бомба. Стана ясно, че задачата е била задържането на опозиционен за режима на Александър Лукашенко публицист, който е бил измежду пасажерите.

" В отговор на отправената от посолството ни във Варшава молба към способените дирекции на Министерството на външните работи на Литва за даване на информация през днешния ден началникът на бранш “Южен Кавказ и Централна Азия “ в отдел “Политика за източно съседство “ на Министерство на външните работи на Литва е уведомил по телефона консула ни във Варшава, че на борда на самолета не е имало български жители ", прецизират от Министерство на външните работи.

Изпратено е било и друго питане - до самолетната компания. Отговор от там към момента няма. Към този час до външно министерство не са постъпили молби за подпомагане от български жители.

ФрогНюз напомня, че след случилото се през вчерашния ден абсурдът избухна с голяма мощност. Европейските водачи осъдиха дейностите на Беларус и се събраха на изключителна среща. На нея се разискват нова порция наказания против Александър Лукашенко. Призовава се и за започване на интернационално следствие. Възможно е да се забранят полетите сред Минск и Европа.

Припомняме още, че всичко това се случва на фона на продължаващи към този момент месеци митинги против режима на Лукашенко. Те избухнаха след преизбирането му за президент. Лукашенко завоюва 80% от вота, само че се счита, че резултатите са били манипулирани за той да затвърди 26-годишния си диктат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР