По принцип служебното правителство няма и не може да има

...
По принцип служебното правителство няма и не може да има
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите

По принцип служебното държавно управление няма и не може да има лична политика по приходите, в това число и за тяхното нарастване, а е длъжно да следва заварената политика, в това число настоящото законодателство. Това сподели по време на  петъчния парламентарен надзор служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Това, което направи служебното държавно управление във връзка с приходите, с цел да може да помогне на българските жители да посрещнат есенно-зимния сезон, е да отпусне спомагателни 20 млн. лв. към лица и фамилии, които са отвън обсега на подкрепените за отоплението през зимата. Допълнително са включени 40 хиляди лица и фамилии “, сподели още Донев.

„ Към сегашния миг служебното държавно управление няма право да образува политика по приходите, а ползва политиката такава, каквато е заварена от предходното постоянно държавно управление, с параметрите, които са гласувани от Народното събрание в Закона за държавния бюджет “, съобщи Донев.

Гълъб Донев отговори на въпрос на ръководителя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова, която изиска министър председателят да изясни какво предлага служебният кабинет за увеличение на приходите в сегашния миг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР