По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие
Коментари Харесай

Брокерите и учителите с най-висок ръст на доходите

 По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие на 2020 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 9.9% по отношение на второто тримесечие на 2019 година. Увеличението в промишлеността е с 10.7%, в услугите - с 9.1%, и в строителството - с 6.0%.

По стопански действия през второто тримесечие на 2020 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове " Операции с недвижими парцели “ - с 23.3%, " Образование “ - с 18.5%, и " Добивна индустрия “ - с 13.8%.  

През второто тримесечие на 2020 година по отношение на второто тримесечие на 2019 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 9.7%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 10.9%.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 24.1% за " Операции с недвижими парцели “ до 3.4% за " Хотелиерство и ресторантьорство “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР