По предложение на Окръжната прокуратура в Добрич 70-годишният Димитър Д.

...
По предложение на Окръжната прокуратура в Добрич 70-годишният Димитър Д.
Коментари Харесай

1000 лева глоба за мъж, продавал противозаконно екзотични птици от защитен вид

 По предложение на Окръжната прокуратура в Добрич 70-годишният Димитър Д. е бил приет за отговорен за търговия с птици от предпазен тип, като е бил освободен от наказателна отговорност. Състав на Добричкия областен съд му  наложил наказване 1000 лв. санкция, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

70-годишният мъж оповестил в уебсайт два червени ангъча /tadorna ferruginea/ за продажба. Тези птици са предпазен тип и е неразрешено да бъдат притежавани, отглеждани, пренасяни зад граница, предлагани за продажба или замяна.

Установено било, че Димитър пуснал публикация за продажбата им, като показал цена от 200 лв.. По-късно обаче продал пернатите на различен човек за сумата от 100 лв..

Двата червени ангъча той закупил от момче от село Свещари. Отглеждал ги в дома си два-три месеца и решил да ги продава. Служители на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Добрич попаднали на обявата и по оповестените фотоси на аления ангъч разпознали екзотичната птица  от предпазен тип.

При внасяне на предлагането за освобождение на Димитър Д. от наказателна отговорност с искане за налагане на санкция Окръжната прокуратура в Добрич е показала, че действието на 70-годишния пенсионер е продължавано закононарушение по член 278г, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е неосъждан, направил е признания и е изразил страдание за стореното.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР