По правилата на китайския зодиак 2022 г. ще е годината

...
По правилата на китайския зодиак 2022 г. ще е годината
Коментари Харесай

Кога и как да посрещнете годината на тигъра?

По разпоредбите на китайския зодиак 2022 година ще е годината на Черния воден тигър. Той е третото животно в китайската зодиакална система, защото трети след дракона и вола съумява да прекоси великата река Яндзъ. Императорът доста желал в надпреварата да взе участие огромна котка, само че лъвът се оказал с прекомерно избухлив манталитет, до момента в който тигърът проявявал повече успокоение и мъдрост, написа Flagman.bg.

Всъщност в китайската просвета и митология не лъвът, а тигърът се счита за краля на всички животни.

Животното се приема за знак на мощ, храброст и дарба да отблъсква всички неприятности. Тигърът се счита и за творение, което има неизчерпаема жадност за познания и неутолимо любознание, въплъщение на енергичността и предприемчивостта.

Празненствата по посрещането на китайската Нова година, несъмнено, не стартират на 31 декември, а на 1 февруари с по този начин наречения Пролетен фестивал. Тъй като всеки знак от китайския зодиак подхожда и на буря, както и на земен детайл, 2022-ра ще мине под знака на водата и на дървото.

Хората, родени в година на тигъра, се приема, че имат сходни качества - упорити, пробивни, амбициозни и енергични са. Сред звездите, които са Тигър съгласно китайския зодиак, са Леонардо ди Каприо, Беър Грилс, Лейди Гага, Джей Лено и Меган Фокс.

Тъй като годината минава под знака на водата, счита се, че тя ще донесе шанс и здраве.

Цветовете, които ще носят триумф, са най-много синьо и зелено, тъй като се свързват с водата, а детайлът дърво не може без нея. Сред най-късметлийските числа пък ще са 1, 3 и 7. Обратно, бялото може да донесе злощастие, както и цифрите 4 и 9.

Добре е също по този начин годината да се посрещне с ястия, които биха допаднали на самия тигър - месо, риба, питателни храни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР