По повод запитвания от медиите Софийска районна прокуратура съобщава, че

...
По повод запитвания от медиите Софийска районна прокуратура съобщава, че
Коментари Харесай

Прокуратурата прости на Хаджигенов и Бабикян, оставя ги на МВР

По мотив запитвания от медиите Софийска районна прокуратура оповестява, че няма да притегля към наказателна отговорност Н.Х. и А.Б. и няма да ги задържа за период до 72 часа. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

По-рано през днешния ден водачите на гражданското придвижване " Ние идваме " Николай Хаджигенов и Арман Бабикян заляха с алена багра табелата на посолството на Руската федерация в столицата и бяха арестувани от полицията. Коментарът на двамата бе, че по този начин са изразили гражданската си позиция против войната в Украйна. Според тях съветската посланичка би трябвало да бъде изгонена, а страната ни да изпрати военна и филантропична помощ на Украйна.



Днес, 08.04.2022 година, малко преди 17 часа, служител на реда от 1-во РПУ в София е докладвал пред прокурор от Софийска районна прокуратура, че по-рано денем от органите на Министерство на вътрешните работи е формирано досъдебно произвеждане за хулигански дейности против Н.Х. и А.Б., споделят още от прокуратурата.



След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е решил, че на този стадий няма учредения за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност. Дадени са инструкции на органите на Министерство на вътрешните работи за продължаващи дейности.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР