По повод тиражираната информация за искане на доплащане на медицинското

...
По повод тиражираната информация за искане на доплащане на медицинското
Коментари Харесай

НЗОК има договори с 6 болници за поставяне на аортна клапа TAVI

По мотив тиражираната информация за искане на доплащане на здравното произведение TAVI , Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) осведоми, че има подписани контракти с шест лечебни заведения за болнична здравна помощ, които слагат на нуждаещи се пациенти здравното произведение транскатетърна аортна клапа TAVI .

След извършени диалози, ръководителите на съответните лечебни заведения увериха, че са обезпечили слагането на здравното произведение на цената, заплащана от НЗОК - 40 500 лева , защото имат предложения от най-малко една или от повече компании, доставящи здравното произведение на тази цена.

Лечебните заведения, в които пациентите могат да получат здравна помощ по клинични пътеки за болести, свързани с слагане на това здравно произведение, заплатено на по-ниската стойност, на коята касата го дава сега, са: Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - София; Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ - София; МБАЛ " СВЕТА МАРИНА " ЕАД - Варна; УМБАЛ " Свети Георги " ЕАД - Пловдив; МБАЛ " Сърце и мозък " - Плевен.

НЗОК за следващ път акцентира, че в институцията няма постъпили тъжби от пациенти и от лечебни заведения при използването на останалите 590 бр. медицински произведения в извънболничната здравна помощ и 3103 бр. - в болничната здравна помощ.

 Проверката откри нарушавания в столичната болница
Проверката откри нарушавания в столичната болница " Св. Екатерина "

Декларацията за доплащане е била празна, само че подписана

Припомняме, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) разпореди инспекция в столичната болница " Св. Екатерина " .

Поводът е случай на умряла пациентка, за която се твърди, че не е могла да заплати лекуването си. Тя се нуждаела от слагането на сърдечна клапа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР