По повод Световния ден на кенгуру-грижата - 15 май, Фондация

...
По повод Световния ден на кенгуру-грижата - 15 май, Фондация
Коментари Харесай

"Спасителна прегръдка" за недоносените деца - за кенгуру-грижата в България

По мотив Световния ден на кенгуру-грижата - 15 май, Фондация " Нашите недоносени деца " стартира акция " Близо до сърцето. Спасителна прегръдка за недоносените бебета ". Надяваме от ден на ден бебета да бъдат в прегръдките на своите родители по време на болничния си престой, споделят от организацията.

" Проучвания демонстрират, че преждевременното раждане на бебе в фамилията води освен до тревожни и депресивни положения при майката, само че и при бащата. Включването на таткото в практикуването на кенгуру-грижи с бебето оказва помощ както за стабилизирането на прочувственото положение на мъжа, по този начин и поддържа процеса на създаване на мощна и пълноценна връзка сред него и бебето ", означават от фондацията.

Като част от акцията за международния ден фондацията е подготвила и видео, в което трима завеждащи отделения неонатолози в България споделят за изгодите от " спаистелната прегръдка " за недоносените бебета. " Няма дете, за което не може да се направи, няма кой да гледа детето по-добре от неговия родител ", споделя един от неонатолозите.



" Дневник " разгласява видеото със единодушие на фондацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР