По повод Световния ден на кенгуру-грижата - 15 май, Фондация

По повод Световния ден на кенгуру-грижата - 15 май, Фондация ...

"Спасителна прегръдка" за недоносените деца - за кенгуру-грижата в България.По повод Световния ден на кенгуру-грижата - 15 май, Фондация "Нашите недоносени деца" започна кампания "Близо до сърцето. Спасителна прегръдка за недоносените бебета". Надяваме все повече бебета да бъдат в прегръдките на своите родители по време на болничния си престой, казват от организацията.

"Проучвания показват, че преждевременното раждане на бебе в семейството води не само до тревожни и депресивни състояния при майката, но и при бащата. Включването на таткото в практикуването на кенгуру-грижи с бебето помага както за стабилизирането на емоционалното състояние на мъжа, така и подкрепя процеса на изграждане на силна и пълноценна връзка между него и бебето", отбелязват от фондацията.

Като част от кампанията за световния ден фондацията е подготвила и видео, в което трима завеждащи отделения неонатолози в България споделят за ползите от "спаистелната прегръдка" за недоносените бебета. "Няма дете, за което не може да се направи, няма кой да гледа детето по-добре от неговия родител", казва един от неонатолозите."Дневник" публикува видеото със съгласие на фондацията.

Източник: dnevnik.bg