По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), Есри

...
По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), Есри
Коментари Харесай

Стартира първият национален образователен конкурс Дигитални истории от училището и университета

По мотив Световния ден на Географските осведомителни системи (ГИС), Есри България в партньорство с Министерство на образованието и науката и водещи просветителни организации, афишира Национален учебен конкурс за истории с цифрови карти под надпис " Дигитални истории от учебното заведение и университета ".

Конкурсът е ориентиран към всички учители, възпитаници, студенти и докторанти, които са поканени да вземат участие, като показват вдъхновяваща история, урок или забавна тематика по нов, занимателен метод с универсалния език на интерактивните карти (StoryMaps).

Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, съпроводени с текст, фотоси и мултимедийно наличие, които могат да създадат всяка история още по-вълнуваща. За тези, които не са употребявали ArcGIS StoryMaps до момента, уредниците са подготвили редица подготвени за потребление шаблони и видео указания.

В рамките на състезанието всеки от участниците ще има опция да сътвори интерактивна карта, с която да кандидатства в една от следните три категории:
Учители Студенти и докторанти Ученици
Приемете предизвикването, представете своята цифрова история и спечелете парична премия, абонамент за водещи издателства и още доста специфични награди.

 Снимка: Есри Бълагария

Представените карти ще бъдат оценени от жури, включващо потвърдени експерти в региона на Географските осведомителни системи, представители на водещите университети и бизнес организации у нас, поставяйки основа за по-добрата връзка сред другите общности в областта на Географска информационна система.

В състезанието може да се включите като се регистрирате за присъединяване в период до 15 октомври 2021г. на. Срокът за подаване на готовите истории с цифрови карти е до 08 ноември 2021г.

Подробните условия и помощни материали, можете да намерите на уеб страницата на състезанието.

Победителите от " Дигитални истории от учебното заведение и университета " ще бъдат оповестени на 17 ноември 2021г., в границите на Световния Географска информационна система ден, най-големият Географска информационна система конгрес в страната, както и на уеб страницата на състезанието.

Официален основател и уредник на Световния Географска информационна система Ден е Esri - водещата Географска информационна система компания в света, която в продължение на повече от 50 години дава научни достижения, новаторски технологии и мощни принадлежности, трансформирайки географските осведомителни системи в наличен и потребен инструмент за по-ефективно разрастване на хрумвания, проекти и планове. Географска информационна система технологиите са една от трите най-динамично разрастващи се технологии в света. Те подкрепят по-доброто схващане на събитията и взаимовръзките сред обектите в света към нас, като по този метод улесняват идентифицирането на съществуващи проблеми, и обезпечават подобаващите средства за взимане на осведомени решения.

За Есри България

Есри България е водач в областта на Географските осведомителни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е извънреден представител на Esri за страната. Есри България осъществя стратегически Географска информационна система планове от народен мащаб в разнообразни сфери на стопанската система, в това число кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, опазване на здравето, селско стопанство, обучение и други Компанията е формален уредник на Световния Географска информационна система Ден в страната. ЕСРИ България е сътрудник на българското обучение и просвета и член на авторитетни български и интернационалните организации. Посетете ни на:

За Esri

Esri, международният водач в областта на Географските осведомителни системи (ГИС), онлайн карти, разбори, локализационни и картографски услуги, оказва помощ на клиентите си да отключат цялостния капацитет на своите данни, с цел да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 година в Калифорния, Съединени американски щати, през днешния ден софтуерните артикули на Еsri са внедрени в над 350 000 организации в целия свят и допълнително от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, в това число в доста компании част от Fortune 500, държавни организации, Неправителствени организации и университети. Esri разполага със мощна районна мрежа от офиси, дистрибутори и сътрудници, които подкрепят работата на клиентите на локално равнище в над 100 страни на шестте континента. Със своя реформаторски метод в геопространствените осведомителни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за цифрова промяна, Интернет на нещата (IoT) и сложни разбори. Повече информация на:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР