По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Община Ловеч Корнелия

...
По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Община Ловеч Корнелия
Коментари Харесай

Кметът на Община Ловеч забрани използването на пиротехнически изделия

По мотив идните новогодишни празници кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 29 декември т.г. забрани използването на територията на община Ловеч на пиротехнически произведения по смисъла на член 8, aл. 1 и алинея 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. Забранява се използването на взривни субстанции, пукотевица с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други дейности, които нарушават спокойствието или основават заплаха за живота и здравето на жителите.

Ограниченията целят да се защищити популацията от нежелателни последици в празничните дни към Нова година.

Забраната не важи в случаите, за които има категорично позволение.

Припомня се, че продажбата на пиротехнически произведения би трябвало се прави от търговци с съответно позволение, като се съблюдават изискванията за предпазване и пакетиране.

При нарушавания на заповедта ще се постановат наказания съгласно наредбите на Общината.

Контролът по осъществяване се разпорежда на началника на районна прокуратура „ Полиция " - Ловеч, на шеф отдел „ Контрол и сигурност ", на кметовете на кметства и кметски наместници на територията на община Ловеч.

Заповедта е издадена на съображение член 44, алинея 1, т. 4 и алинея 2 от ЗМСМА, по отношение на член 8, алинея 1 и алинея 2, чл.60, алинея 1, т. 6, член 152, алинея 1 и алинея 3 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехнически произведения, и член 4, алинея 1 от Наредба № 1 на Общински съвет – Ловеч за запазване и поддържане на публичния ред, чистотата, публичното имущество и природата на ловешка Община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР