По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Ловеч Корнелия Маринова

...
По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Ловеч Корнелия Маринова
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч забрани използването на пиротехнически изделия

По мотив идните новогодишни празници кметът на Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед е забранила използването на пиротехнически произведения на територията на общината, оповестяват от общинската администрация.

Забранява се използването на взривни субстанции, пукотевица с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други дейности, които нарушават спокойствието или основават заплаха за живота и здравето на жителите.

Ограниченията целят да се защищити популацията от нежелателни последици в празничните дни към Нова година. Забраната не важи в случаите, за които има категорично позволение, показват Община Ловеч. От там напомнят, че продажбата на пиротехнически произведения би трябвало да се прави от търговци с съответно позволение, като се съблюдават изискванията за предпазване и пакетиране.

При нарушавания на заповедта ще се постановат наказания съгласно наредбите на Общината. Контролът по осъществяване се разпорежда на началника на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи - Ловеч, на шеф отдел "Контрол и сигурност " в Община Ловеч, на кметовете и кметските наместници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР