По повод предстоящите нови промени в Наказателния кодекс и Закона

...
По повод предстоящите нови промени в Наказателния кодекс и Закона
Коментари Харесай

Атанас Славов определи като формален начина на разследването на случая Дебора

По мотив идните нови промени в Наказателния кодекс и Закона за отбрана от домашното принуждение министър Атанас Славов регистрира като неточност отпадането при последното гласоподаване на текста, който гласи, че домашното принуждение се санкционира освен при брак или общуване на фамилни начала, само че и при интимна връзка. Сега, с новите промени този детайл от понятието домашно принуждение ще бъде признат. По мотив концепциите за увеличение на наказванията за лека и междинна телесна щета, Славов сподели, че наказването би трябвало да бъде налагано, а не, както до момента, хора с влезнали в действие присъди да се разхождат по улиците.

На работна среща с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов са били разисквани опциите да се усъвършенства следствието на случаите на домашно принуждение още от първите минути - като приемане на безвъзмездна правна помощ, бърза връзка с медицинските заведения, достъп до психолог и поддръжка.

На друга среща - с изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е станало известно, че в идващите седмици ще бъдат направени инструкции и към прокурорите във връзка следствието на каузи за домашно принуждение, тъй че те да не бъдат подценявани.

По мотив измененията в Конституцията и рецензиите от страна на президента, министърът на правораздаването разяснява, че планът е изработван задоволително дълго време от хора с безспорна подготвеност, обсъждан е с представители на магистратурата и гражданското общество. Атанас Славов напомни, че президентът още преди три години е почнал съвещания и е квалифициран нов план за промени в Конституцията. Славов изрази вяра, че този план ще бъде импортиран и по този начин президентът ще покаже, че с изключение на една политическа поръчка и опит непременно да се опълчва на Народното събрание, е подготвен градивно да взе участие в дебата за бъдещето на България и бъдещето на институциите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР