По повод потвърден случай на COVID-19 на пациент, хоспитализиран в

...
По повод потвърден случай на COVID-19 на пациент, хоспитализиран в
Коментари Харесай

Пациент с COVID-19 на хемодиализа заразил още трима в Стара Загора

" По мотив доказан случай на COVID-19 на пациент, приет в болница в Клиника по нефрология на УМБАЛ „ Проф. Д-р Стоян Киркович “ - Стара Загора, който е провеждал хемодиализа в Диализен център „ ВИА ДИАЛ “ - Стара Загора, бяха осъществени проучвания на личния състав и пациентите, имали директен контакт с лицето. От проучванията бяха открити още трима пациенти с позитивен резултат за COVID-19. Единият е от Клиника по нефрология и след приемане на резултата е неотложно преведен за лекуване в Клиника по инфекциозни заболявания. Останалите двама са пациенти на Диализния център „ ВИА ДИАЛ “ и са без клиника все още ", оповестиха от Районната здравна ревизия в Стара Загора.
" Във връзка с зародилата обстановка беше извършена среща на част от Областния щаб в Стара Загора, на която се реши доказаните с COVID-19 пациенти, подлежащи на хемодиализа, да се транспортират със профилиран превоз на ЦСМП – Стара Загора до Диализния център, където процедурата ще се организира в обособена за задачата зала, при съблюдаване на всички нужни противоепидемични ограничения, по време, когато в Центъра няма други пациенти ", прецизират от РЗИ.
Става ясно, че по отношение на информацията за открити шест позитивни лица в област Стара Загора, носители на инфекцията COVID-19, на 30.06.2020 година, управляващите прецизират, че в двете лаборатории в Стара Загора, извършващи диагностика с PCR тест, на 30.06.2020 година са открити пет души с COVID-19 на територията на област Стара Загора.
По данни на Националната осведомителна система за COVID-19, шестият случай за област Стара Загора с позитивен резултат на 30.06.2020 година, е открит по метода PCR в лаборатория на УМБАЛ „ Света Марина “ – Варна, на разположение с непрекъснат адрес във Варна, по данни на персоналния му доктор, който също е в гр. Варна, само че в осведомителната система е въведен адрес по краткотрайна регистрация в Стара Загора, Студентски град ", показват още от инспекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР