По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил

...
По повод отбелязването на 147 години от обесването на Васил
Коментари Харесай

НВИМ с ново предизвикателство към учениците - Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес

По мотив отбелязването на 147 години от обесването на Васил Левски Националният военноисторически музей (НВИМ) започва най-новото си предизвикателство, ориентирано към децата в предучилищна възраст и учениците от начален, междинен и горен курс на образование, кампанията– „ Какво бих споделил на Васил Левски, в случай че беше жив през днешния ден “.
Всеки, който желае да стане част от акцията,трябва да снима по желание къс видео клип с дълготрайност до 1 мин. или да напише текст до 200 думи, в които дава отговор на въпроса – „ Какво бих споделил на Васил Левски, в случай че беше жив през днешния ден “.
Идеята на акцията е да предизвика и увлече младежите в това да научат повече за Васил Левски и да се замислят над святото му дело. С акцията „ Какво бих споделил на Васил Левски, в случай че беше жив през днешния ден “екипът на НВИМ ще се опита да сътвори среда за косвен разговор сред предишното и сегашното. Ще даде опция за осмисляне на полезностите и правилата от времето на националноосвободителното придвижване,сравнени с тези, които одобряваме и следваме в този момент, пречупени през съзнанието, усещанията и погледа на подрастващото потомство през днешния ден.
Само с отговора на един въпрос „ Какво бих споделил на Васил Левски, в случай че беше жив през днешния ден “ и потреблението на налични и познати средства за връзка, всеки участник възпитаник може да бъде създател със своя актуален прочит и показване на концепцията и разбирането за облика и идеалите на Апостола на свободата и да се почувства по-близо до него.По интерактивен и трогателен метод, участниците ще могат да влияят и да предадат своите послания.
По време на акцията част от видео и текстовото наличие ще бъде разпространявано и публикувано в профилите и каналите на НВИМ в обществените мрежи. Всички видеа и текстове, които дават отговор на условията, ще бъдат показани на посетителите на Музея и представителите на медиите в деня,в който отдаваме своята респект към Апостола на свободата – 19 февруари. Те ще бъдат прожектирани на екран в експозицията на НВИМ.
Крайният период за присъединяване е не по-късно от 16 февруари (неделя) 2020 година До тази дата участниците могат да изпращат своите оферти на електронната поща на НВИМ – [email protected] или като известие във Фейсбук страницата на Музея.
Подробности за акцията и изискванията за присъединяване може да намерите тук. Актуална информация ще бъде качвана в уеб страницата и оповестена във Фейсбук страницата ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР