По повод изявления в сутрешния блок на Би Ти Ви

...
По повод изявления в сутрешния блок на Би Ти Ви
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Комисията на Цацаров отговори на Кацаров: Проверката няма нищо общо с Радев! Твърденията му целят отклоняване на вниманието от личната му отговорност като възложител на доставките

По мотив изказвания в утринния блок на Би Ти Ви на някогашния длъжностен министър на опазването на здравето Стойчо по отношение на инспекцията на извършените четири процедури за закупуване на бързи антигенни проби за възпитаници и неговите изказвания, че повода за тази инспекция е „ обвързвана с няколко огромни столични лечебни заведения и най-много с детската “, Пресцентърът на КПКОНПИ показва следната позиция:

Проверката на дирекция „ Противодействие на корупцията “ е почнала след постъпил сигнал и медийни изявления, който според закона също се одобряват за подобен сигнал. На 04.01.2022 година е оповестено прессъобщение за резултатите от нея и за изпращането на всички материали на прокуратурата. В самото известие за медиите на никое място не е упоменато името на някогашния длъжностен министър и изказванието, че „ въпросът с тестванията за възпитаници са комфортен мотив за уронване на престижа и името му “ е лишено от съображение. Без да се оспорва правото на всеки на отбрана и медийни изказвания и без изобщо да се повдига въпроса за персоналния авторитет на Стойчо Кацаров, следва да се означи, че по този метод и по такава процедура, уредена в закона, Комисията е действала по всеки сигнал. Така е процедирано и по инспекция, предоставена от прокуратурата и почнала по сигнали на самия Стойчо Кацаров, свързани с активността на министрите Кирил Ананиев и Костадин Ангелов във връзка строителството на детска болница. От тях в хода на тази инспекция по същия метод са снемани пояснения и всички материали са изправени на упълномощилия инспекцията прокурор.
свързани новини20592преди 41 минути
Проверените процедури и откритите нарушавания нямат нищо общо с президента Румен Радев, който съгласно някогашния министър на опазването на здравето е „ задачата на офанзивата “. Това изказване на господин е повече от голословно и явно цели отклонение на публичното внимание в посока, която няма нищо общо с резултатите от инспекцията по реда на ЗПКОНПИ и с персоналната отговорност на възложителя на доставките на проби.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР