По повод изказвания в социалните мрежи от страна на представители

...
По повод изказвания в социалните мрежи от страна на представители
Коментари Харесай

Здравната каса: Хемодиализата и ражданията няма да бъдат лимитирани

По мотив изявления в обществените мрежи от страна на представители на пациентски организации, че някои действия, като хемодиализата, са лимитирани от страна на Националната здравноосигурителна каса, заявяваме, че това не дава отговор на истината, оповестиха от Здравната каса.

"За да се обезпечи достъп до определено от пациента лечебно заведение, Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса, в незабавен порядък, взе решение дейностите, свързани с хемодиализа, раждане и грижи за крепко новородено да бъдат отвън регулация на стойностите, избрани на равнище районна здравноосигурителна каса, като регулацията ще е на равнище НЗОК ", обявиха от Касата.

На 27 февруари Народното събрание одобри годишния доклад за активността на Националната здравноосигурителна каса за 2017 година, импортиран в Народното събрание в средата на предходната година. Обсъждането му мина с апели за по-голяма успеваемост и ограничения против източването на касата.

За 2017 година са били осъществени близо 2 милиона и 260 000 приема в лечебните заведения в цялата страна, като водещи са били сърдечносъдовите болести, демонстрира докладът. В него като дълготраен индикатор се обрисува повишаването на разноските за лекарствени артикули поради навлизането на нови скъпи молекули, както и на годишното повишаване на броя на здравноосигурените лица, които са се обърнали към системата.

В региона денталната медицина отчетът демонстрира невисок дял на пациентите, които са ходили на ортодонт, като в област Силистра едвам 18% от жителите са посетили зъболекарски кабинет за цялата 2017 година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР