По повод икономистът проф. Боян Дуранкев прогнозира, че се върви

...
По повод икономистът проф. Боян Дуранкев прогнозира, че се върви
Коментари Харесай

Новият бюджет заплашва приемането на еврото

По мотив икономистът проф. Боян Дуранкев предвижда, че се върви към значителен бюджетен недостиг, което ще попречи на България през идващите години да влезе в Еврозоната.

Пред радио " Фокус " специалистът акцентира, че за актуализацията на бюджета не е задоволително да се изискат пари, които да бъдат ориентирани някъде, а да се реши общата картина на стопанската система и обществото освен това в изискванията на длъжностен, а не на постоянен кабинет.

" Прогнозите на държавното управление са за стопански напредък от 3,5% за година и инфлация от 2,5%. По линия на растежа той е недооценен като опция за годината, а що се отнася до инфлацията, тя е мощно подценена ", разяснява Дуранкев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Животът нараства пети месец подред, демонстрира националната ни с...

" Вече формалната инфлация е над 2%, а до края на годината остават три месеца, добави още той и добави, че отстъпваме от критериите, които би трябвало да покрием за приемането ни в Еврозоната – за така наречен бюджетен недостиг, който не би трябвало да бъде над 3%, а е записано, че ще бъде 4,4%.

България остава единствената страна, която не е подготвила и не е предала своя вид на Плана за резистентност, откъдето чакахме много солидна сума, при което бюджетният недостиг нямаше да бъде подобен, какъвто е сега ", изясни още икономистът.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР