По повод Европейските дни на наследството Министерство на земеделието отваря

...
По повод Европейските дни на наследството Министерство на земеделието отваря
Коментари Харесай

По повод Европейските дни на наследството Министерство на земеделието отваря врати

По мотив Европейските дни на наследството Министерство на земеделието отваря порти.

Утрешното събитие съответствува със 110-годишнината от провеждането на интернационалния архитектурен конкурс за планиране на емблематичната постройка на институцията, както и с отбелязването на 95 години от нейното изграждане.

В неделния ден Министерството на земеделието отваря своите порти от 11:00 ч. до 17:00 ч., като посетителите ще могат да се насладят на фотоизложба в централното предверие на постройката, ситуирана на бул. Христо Ботев 55. Изложбата събира на едно място експозиция „ София: От първия трамвай до последната спирка на метрото “ и акварелни произведения на тематика културно историческо завещание, нарисувани от арх. Белин Моллов. Жителите и гостите на София ще имат опция да се срещнат с интериора на постройката и нейната история в три тура със особено обезпечен от община „ Красно село ” екскурзовод. Първата обиколка стартира в 13:00 ч., а идващите са в 14:00 ч. и 15:00 ч. Посетителите ще могат да прегледат неповторимата зимна градина, която прави връзка сред новата и остарялата сграда на административната постройка. Също по този начин ще могат да прегледат галерията със фотоси на всички министри от 1893 година до сегашния миг, сред които: Димитър Тончев, Иван Гешов, Константин Величков, Никола Генадиев, Андрей Ляпчев и други, съобщи морето.нет.

За първи път „ Дни на културното завещание ” се провеждат във Франция през 1984 година Европейските дни на наследството се празнуват всеки трети уикенд на месец септември допълнително от 50 европейски страни, измежду които и България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР