По повод Деня на здравето – 7 април, министърът на

...
По повод Деня на здравето – 7 април, министърът на
Коментари Харесай

Министър Ананиев към медиците: В този момент особено важни са професионализмът и експертизата на всички Вас

По мотив Деня на здравето – 7 април, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев се обърна към работещите в системата на българското опазване на здравето и акцентира, че пред опасността от разпространяването на ковид „ изключително значими са професионализмът и експертизата на всички българските лекари, експерти по здравни грижи, зъболекари и фармацевти “, което дава на жителите спокойствието, че при нужда ще получат качествени и навременни медицински грижи.

Министърът изрече и своята признателност.

„ Въпреки неизбежното физическо безсилие и рисковите условия, при които работите, Вие непроменяемо сте до Вашите пациенти “, означи Кирил Ананиев.

В поздравлението си министър Ананиев показва, че COVID-19 е тестване за всяка здравна система.

„ Условията да преодолеем тестването са две - да бъдем персонално виновни, пазейки личното си здраве, да предпазим и близките. Другото изискване - страна, медицински експерти и гражданско общество да работят дружно, като добре смазана машина, в името на общия ни интерес - да спечелим борбата и да излезем от нея по-силни и единни ", приканва още министър Ананиев.

Здравният министър акцентира, че сега напъните на медиците ни ще станат мотив отношението на не дребна част от обществото към тях да бъде преосмислено.

„ Днес Вие пишете едни от най-тежките, само че и най-поучителните страници в историята на българското опазване на здравето ", прибавя още в поздравлението си министър Ананиев. В текста се показва и безрезервната благодарност на всички към труда на работещите в системата на опазването на здравето.

„ Заради натоварването, на което сте подложени, изключително тези от Вас, които в този момент са на първа линия, имате поддръжката на обществото ни. Това е и смисълът на днешния празник – да Ви засвидетелстваме уважението, което заслужавате “, акцентира в обръщението си министър Ананиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР