По повод Деня на спасението на българските евреи - 10

...
По повод Деня на спасението на българските евреи - 10
Коментари Харесай

Честваме Деня на спасението на българските евреи

По мотив Деня на спасението на българските евреи - 10 март, Организацията на евреите в България " Шалом " и Столична община провеждат в Шествие на толерантността и единението на българския народ " Заедно за България. Заедно за Европа ".
Началото на шествието ще бъде обещано в 11:00 часа от зам.-кмета на Столична община доцент доктор Тодор Чобанов пред храм " Света София ". Маршрутът включва отдаване на респект с минута безмълвие пред Паметника на Незнайния войник, среща с представители на Светия синод на Българската православна черква пред храм-паметник " Св. Александър Невски ", среща с народни представители пред постройката на Народното събрание и ще приключи в 12:00 часа с публична гала пред Паметника на спасението в парковото пространство сред Народното събрание и Националната художествена академия, на която ще бъде почетена и паметта на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот, депортирани в нацистките лагери на гибелта. Церемонията е с присъединяване на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, кмета на София Йорданка Фандъкова, президента на Световния еврейски конгрес Н. Пр. Роналд С. Лаудер, посланика на Държавата Израел в България Н. Пр. Ирит Лилиан и ръководителя на Организацията на евреите в България " Шалом " доцент доктор Александър Оскар. Към шествието се причисляват представители от еврейските общности в цялата страна.
Заключителната гала във връзка Деня на спасението на българските евреи ще се състои от 17:00 часа в Централната Софийска синагога с публично послание към българската еврейска общественост от президента на Световния еврейски конгрес Роналд С. Лаудер. В рамките на церемонията ще бъдат връчени награди " Шофар " на посланика на Държавата Израел в България Ирит Лилиан, посланика на Съединени американски щати в България Ерик Рубин и Националния координатор за битка с антисемитизма и езика на омразата зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев за огромния им принос към развиването на толерантността и демократичността в българското общество.
Главен акцент на заключителната гала е присъединението на 9 български неправителствени организации към Меморандум за съдействие и партньорство в битката с езика на омразата и дискриминирането в българското общество, подписан сред ОЕБ " Шалом " и фондация GLAS на 15 февруари 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР