По повод Деня на детето – 1 юни, Планетариумът ще

...
По повод Деня на детето – 1 юни, Планетариумът ще
Коментари Харесай

Откриват Планетариума в Бургас на 24 май

По мотив Деня на детето – 1 юни, Планетариумът ще посреща гратис дребните фенове на галактики, планети и съзвездия в границите на целия ден

От 24 май Бургас ще има още една значима градска атракция - Планетариума в региона на Морската гара. Днес от Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура " оповестиха, че формалното разкриване на обекта ще е на 24 май, 2023 година от генералния шеф на ДППИ Петър Сеферов. 

Модерното оборудване ще дава опция на посетителите от понеделник до неделя от 10,30 до 19,00 часа да се допрян до магията на Вселената. Любознателните гости ще могат да следят 2D и 3D визуализации в действително време чрез финален модел съоръжение.

По мотив Деня на детето – 1 юни, Планетариумът ще посреща гратис дребните фенове на галактики, планети и съзвездия в границите на целия ден.

Разположен на атрактивно място в Зоната за публичен достъп в региона на пристанищен терминал Бургас-изток наоколо до Конгресния център, Планетариумът притегля вниманието с ексцентричното си архитектурно решение. Съоръжението съставлява блестяща сферична железна структура с прожекционен купол от 8 метра в диаметър.

Модерната постройка обезпечава елементарен достъп на хора в неравностойно състояние и разрешава образуване на групови визити, осъществяване на изнесени часове по география, физика и астрономия на учениците от Бургас и района. Тайните на необятния Космос могат да бъдат следени от 50 индивида по едно и също време.

С построяването на Планетариума, част от Научен център „ ПланетУм “, ДППИ приключва цялостната идея за оформяне на обединен градски учебен център, в който посредством среща с науката по занимателен и занимателен метод деца и родители да получават нови познания и умения. Очаква се новопостроеното оборудване да се трансформира в желана атракция за жителите и гостите на Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР