По повод 66-ата годишнина от сключване на примирието в Корейската

...
По повод 66-ата годишнина от сключване на примирието в Корейската
Коментари Харесай

Икономически развитие ще е новата цел на Северна Корея

По мотив 66-ата годишнина от подписване на примирието в Корейската война (1950-1953 г.), което в Северна Корея се отбелязва като Ден на успеха, управлението на страната прикани популацията да се концентрира върху икономическото развиване, съобщи ТАСС, като се базира на публикация, оповестена през днешния ден в севернокорейския вестник " Нодон синмун ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашият народ и военнослужещи би трябвало да вървят напред в основаването на мощна комунистическа нация. В 66-ата годишнина от успеха в Корейската война сме длъжни да създадем скок в икономическото развиване ", се споделя в публикацията.

Четири от шестте страници в съботния брой на вестника са отдадени на Деня на успеха в Отечествената освободителна война, както в Северна Корея назовават публично този ден и означават като народен празник. Освен политически мнения, изданието разгласява и 20 описа за хода на бойните дейности през войната.

 Икономически развиване ще е новата цел на Северна Корея
© Reuters

За отбелязване е, че в нито една от публикациите в празничния брой не се насочат рецензии към Съединени американски щати и съдружниците им, воювали срещу КНДР. Експерти отдават това на продължаващите договаряния за денуклеаризация на Корейския полуостров.

Корейската война стартира на 25 юни 1950 година и приключва на 27 юли 1953 година В нея коалиция от 17 страни от Организация на обединените нации отпред със Съединени американски щати води война на страната на Южна Корея против КНДР, която на собствен ред е подкрепена от Китай и Съветския съюз. На бойните дейности се поставя край с подписването на съглашение за помирение, само че публично Корейската война не е приключила и до през днешния ден, защото истински кротичък контракт по този начин и не е подписан.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР