По последни данни Русия е загубила единствена по рода си

...
По последни данни Русия е загубила единствена по рода си
Коментари Харесай

Newsweek: Русия е загубила единствен по рода си радар за ядрено сдържане след атака с дрон на ВСУ

По последни данни Русия е изгубила единствена по рода си радарна система - задхоризонтната радиолокационна станция " Контейнер 29В6 “, ситуирана в Ковилкино, Република Мордовия. Както украински, по този начин и съветски източници оповестяват, че Киев е подхванал офанзиви на стотици километри във вътрешността в съветска територия, отбелязва американското издание Newsweek, представено от " Фокус ".

По-рано тази седмица украинските медии оповестиха, че дронове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са блъснали оборудване, в което е разместена " Контейнер 29В6 “. Атака против станцията имаше и на 11 април.

В сряда Артем Здунов, губернатор на Мордовия, разгласи, че украински безпилотен летателен уред " още веднъж е атакувал обект “ към 08:00 часа локално време. По думите му съветската противовъздушна защита е свалила дрона.

В известие на Telegram канала ВЧК-ОГПУ, за което се твърди, че е основано от вътрешна информация от съветските сили за сигурност, се твърди, че " офанзивата е била сполучлива и в този момент съветската задхоризонтна станция не работи “.

Уникалният радар " Контейнер 29В6 “ е част от съветската система за ранно предизвестие за разкриване на идващи закани от хиляди километри, като да вземем за пример балистични ракети с огромен обхват. Той може да наблюдава изстрелвания на крилати и хиперзвукови ракети и излитания на самолети от разстояние до 3000 километра, съгласно съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Списание Forbes дефинира основания в Мордовия радар като единственият в Русия, който следи въздушното пространство към Европа. Цената му е 110 милиона $, добавя изданието.

" Запълването на празнината “, основана от неналичието на радар, ще бъде извънредно мъчно, обобщава ВЧК-ОГПУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР