По последни данни от проучване на българо-датската компания Комфо, специализирана

...
По последни данни от проучване на българо-датската компания Комфо, специализирана
Коментари Харесай

Почти 2,2 милиона българи са фенове на Фейсбук

По последни данни от изследване на българо-датската компания " Комфо ", профилирана в създаването на приложения за Facebook, броят на българите, които употребяват най-голямата обществена мрежа у нас непрестанно се усилва и към този момент е стигнал 2 183 220 милиона дейни консуматори. Под деен консуматор имаме поради човек, който е влизал в профила си най-малко един път за последните 30 дни, разяснява за Българска телеграфна агенция мениджърът на компанията Ивайло Христов. Около половината български консуматори влизат във Facebook всеки ден или през ден, което е в унисон със международните равнища, като дамите са по-активни (52%) от мъжете. Най-често в профила си надничат младежите сред 25 и 34 години (31%), следвани от тези сред 18-24 години (26%). По 7% са интензивно влизащите в обществената мрежа във възрастовите граници 13-15 години и 45-54 години.

Като всяка друга взаимозависимост и зависимостта към Facebook е на границата, която се минава - когато виртуалнит контакти изцяло изместят действителните и станат желани пред общуването лице в лице, счита доцент Маргарита Бакрачева от Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките Бакрачева. Многобройните приложения, които Facebook предлага основават възприятие за общественост и единодушие, които оказват помощ на хората да се почувстват мечтани участници в едно общество, макар че е виртуално.

Неудовлетворението в персонален проект нерядко кара човек да търси отплата посредством виртуални контакти, учредени на илюзорни показа. Не Facebook е повода за раздробяване на една връзка, а потребността, която кара хората да прибягват до използването на тази форма на виртуална връзка, разяснява Бакрачева.

Според нея, обществената платформа предлага количество за сметка на качество и изчерпателност на контакта.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР