По последни данни броят на загиналите в Турция и Сирия

...
По последни данни броят на загиналите в Турция и Сирия
Коментари Харесай

33 хиляди надхвърли броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия

По последни данни броят на починалите в Турция и Сирия след пагубното земетресение от предишния понеделник е достигнал 33 181 души.

Броят на починалите в Турция е повишен до 29 605 души, заяви турският координационен център за изключителни обстановки SAKOM в неделя.
В Сирия общият брой на починалите е 3576, от които 2168 в следените от бунтовниците региони в северозападната част на страната, по данни на групата за гражданска отбрана " Белите каски ", и 1408 смъртни случая в следените от държавното управление елементи на Сирия, оповестяват сирийските държавни медии, базирайки се на здравното министерство в събота.

Белите каски, които оповестиха края на интервенциите по търсене и избавяне в петък, обявиха пред CNN в събота, че общият брой на починалите се чака да бъде доста по-голям.

Турската организация за бедствията заяви, че над 32 000 души от турски организации работят по издирването и спасяването. Освен това има 8 294 интернационалните спасители.

Часовникът тиктака и очакванията, че под руините към момента има живи хора, постепенно понижават.

В същото време спасителите в Сирия подлагат на критика интернационалната реакция на бедствието. Заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси и координатор на Организация на обединените нации за незабавната помощ Мартин Грифитс съобщи, че светът е " подвел хората в Северозападна Сирия ".

" Те с право считат, че са изоставени. Те чакаха интернационална помощ, която по този начин и не дойде ", споделя той.

Исмаил ал-Абдула от " Белите каски " съобщи пред кореспондента на Би Би Си Куентин Сомървил, че ръцете на интернационалната общественост са " задачите в кръв ".

Съобщава се обаче и за някои конфликти и в петък Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида прикани всички участници в засегнатия регион - където работят кюрдски бойци и сирийски бунтовници - да разрешат филантропичен достъп.

В Сирия, където годините на спор са опустошили здравната система, а елементи от страната към момента са под контрола на бунтовниците, помощта идва постепенно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР