"По последна информация на JWI, жалбата на Цветан Василев по

...
"По последна информация на JWI, жалбата на Цветан Василев по
Коментари Харесай

Жалбата на Цветан Василев по закона Магнитски се разглежда от Държавния департамент на САЩ

"По последна информация на JWI, жалбата на Цветан Василев по закона "Магнитски “ се преглежда сега от Държавния департамент. " Това написа неговата щерка Радосвета в обществената мрежа "Туитър ".

"Може да има резултати по-скоро, в сравнение с чакаме “, оповестява дъщерята на някогашния мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка.

Още през август 2017 година Цветан Василев, който понастоящем е в Сърбия, се опита да трансформира своя случай в първото дело по Глобалния закон "Магнитски " в Съединени американски щати.

Този закон, признат от Конгреса, разрешава на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им поради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете, като постанова наказания против всеки, който подаде сигнал и разкрие случаи на държавна корупция.

За задачата Василев, който е упрекнат от българското правораздаване за пране на пари и заграбване в изключително огромни размери по отношение на банкрута на КТБ, нае вашингтонската юридическа компания JWI Inc. против 50 000 $ на месец да приготви документите му, с които да убеди Вашингтон, че е бил незаслужено опетнен и да изиска отбрана по закона "Магнитски ".

Впоследствие уеб сайтът "Монитор " заяви, че и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е наел консултантската компания. Като мотив се уточни, че тя ще "отстоява позицията му по обвиняванията, отправени против него и против основния прокурор Сотир Цацаров от банкера дезертьор Цветан Василев, упрекнат в източването на милиарди от банкрутиралата КТБ "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР