По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Япония пристигна в София

По покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в София на публично посещаване дойде министърът на външните работи на Япония Таро Коно.

Екатерина Захариева ще одобри за диалог на четири очи Таро Коно в Министерството на външните работи на 13 август в 10.30 ч. След това, в 10.45 ч. ще се състоят пленарни диалози сред делегациите, а в 11:35 в Министерство на външните работи двамата министри ще създадат изказване за медиите.

Преди това в 9:40 ч. Екатерина Захариева и Таро Коно ще прегледат храм-паметника „ Александър Невски “ и църквата „ Св. София “.

България и Япония имат обичайно другарски връзки. През 2019 година честваме 110 година от първите публични двустранни контакти, 80 година от установяването и 60 година от възобновяване на дипломатическите връзки.

Япония е третата стопанска система в света, стратегически сътрудник на Европейски Съюз и НАТО. Двустранният ни стокообмен регистрира постоянен растеж в последните години като за 2018 година се е нараснал с близо 30 на 100 и възлиза на 214.7 млн. $. През 2018 година към 11 300 японски туристи са посетили страната ни, а броят на българските туристи в Япония е към 3500 души. Визитата на Таро Коно е първото посещаване на министър на външните работи на Япония от 12 години насам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР