По покана на председателя на ПП АБВ Румен Петков, посланикът

...
По покана на председателя на ПП АБВ Румен Петков, посланикът
Коментари Харесай

Посланникът на Кувейт посети Плевен по покана на Румен Петков

По покана на ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков, посланикът на страната Кувейт в Република България Н. Пр. Д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики беше на посещаване в Плевен, където се срещна с кмета на общината Георг Спартански, с ректора и почетния ректор на Медицинския университет в Плевен - проф. Славчо Томов и проф. Григор Горчев.
В Медицинския университет в Плевен беше направена презентация на съвременни техники за лазерни интервенции, както и на серията от благоприятни условия, които дават актуалните технологии за връзка сред медицински екипи в действително време. Посланик доктор Якуб Юсеф Ал-Атиики даде висока оценка на Медицинския университет и пое ангажимент да спомага за привличане на студенти от Кувейт, както и за обмяна сред университетските среди на плевенския Медицински университет с медицински университет в арабската страна. Посланик доктор Якуб Юсеф Ал-Атиики насочи покана на с ректора на Медицинския университет проф. Славчо Томов за посещаване в Кувейт.
Посланик доктор Якуб Юсеф Ал-Атиики пое ангажимент да спомага за побратимяване сред Плевен и град в Кувейт, което да даде нов подтик на взаимоотношенията въобще сред България и арабската страна - и в стопански, културен и политически проект и най-много, обновяване на високото комерсиално салдо отпреди 1989 година. Н. Пр. Ал-Атиики означи, че единствено в границите на неговия мандат близо 1200 поданици на Кувейт са създали вложения по Черноморието, той съобщи подготвеност да спомага за това и в град Плевен - в областта на медицината, земеделието, отглеждането на животни. По негово гледище в летния сезон се реализират и постоянни полети сред Кувейт и българското Черноморие.
Н. Пр. Ал-Атиики акцентира задоволството си от това, че Политическа партия АБВ способства в голяма степен за обновяване на връзките сред България и арабските страни и в частност, Кувейт.
Срещите в Плевен бяха осъществени със съдействието на Анастас Терзобалиев, консултант на партията по арабските въпроси.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР