По първоначална информация няма жертви сред цивилното населениеНазначените от Русия

...
По първоначална информация няма жертви сред цивилното населениеНазначените от Русия
Коментари Харесай

Руските власти в Луганск обвиниха Киев в ракетни удари по града

По първична информация няма жертви измежду цивилното население

Назначените от Русия управляващи в Луганска област в Източна Украйна упрекнаха Киев, че е изстрелял ракети по индустриален комплекс в основния град на района Луганск, ситуиран на към 100 километра от фронтовата линия, предава Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, които демонстрират огромен облак от гъст черен пушек над град Луганск. Руските управляващи настояват, че това е индустриален обект, който е бил ударен от две ракети, изстреляни от Украйна.

Наблюдателите считат, че Украйна може да е употребила нови ракети с по-голям обхват, защото градът се намира надалеч от украинските позиции, оповестява Ройтерс. Агенцията отбелязва, че няма удостоверение за тези изказвания от самостоятелен източник.

Няма публична реакция и от страна на Киев по отношение на изказванията за ракетните удари.

Украинската телевизия заяви за детонации в града, цитирайки локални поданици, съгласно които гърмежите са станали в централен квартал, покрай фабрика.

Руските управляващи в Луганск обявиха, че по първична информация няма жертви измежду цивилното население и се проверява какъв тип оръжие е било употребявано при удара.

Луганск се намира в Източна Украйна на към 30 километра от границата с Русия и на 100 километра от фронтовата линия на сраженията.

Това слага града отвън обсега на множеството ракети с по-малък обхват, като да вземем за пример доставяните от Съединени американски щати ракети " Хаймарс " (HIMARS), които Украйна значително употребява до момента в спора.

Тази седмица Англия заяви, че е снабдила Украйна с ракети, които имат по-голям обхват на деяние и могат да поразяват цели на разстояние 300 километра - най-далекобойните ракети, които са били доставяни на Украйна от западните ѝ сътрудници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР