По отношение на преговорите, които бяха проведени за влизането в

...
По отношение на преговорите, които бяха проведени за влизането в
Коментари Харесай

Николай Денков към „Възраждане“ за приема на бежанци: Това, с което плашите хората, не се случва и няма и да се случи

" По отношение на договарянията, които бяха извършени за влизането в Шенген, българското държавно управление не е приемало никакво друго обвързване с изключение на да реагира задоволително бързо, както се изисква от Дъблинското съглашение във връзка с скоростта, с която се обработват молбите ", съобщи министър председателят Николай Денков в Народното събрание на въпрос от водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов за приема на мигранти.

Не са обсъждани никакви бройки и по този начин,както до момента е работило Дъблинското съглашение, по този начин ще продължи да работи, до момента в който не бъде призната неговата последваща смяна, сподели министър-председателят.

Престанете да си измисляте някакви цифри, които нямат нищо общо с истината, тъй като единственото, което вършиме, е да плашите хора, само че те към този момент виждат, че това, с което ги плашите, не се случва и няма и да се случи, съобщи Николай Денков.

Както нормално, по тази тематика бяха смесени истини с неистини, разяснява Николай Денков. Бяха казани две неистини, първата е, че има смяна в политиката, уточни той. Дъблинското съглашение е подписано от България през 2007 година от държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, по-късно е променено през 2013 година и още веднъж е подкрепено от българското държавно управление и още веднъж с мандат на Българска социалистическа партия, добави той.

Както постоянно, лъжецът вика дръжте крадеца, отговори му Костадин Костадинов. Той го поправя, че през 2007 година държавното управление е било с мандата на Движение за права и свободи.

Костадинов уточни, че в диалозите с австрийците има една дума - прецизно използване на Дъблинския правилник. До момента България не прилагаше Дъблинския правилник, тъй като, в случай че го прилагахме, страната ни от дълго време щеше да се е напълнила с мигранти, означи Костадинов. По думите му единствено през България минават 300 хиляди мигранти на година. Според Костадинов влизането на България в Шенген е рисково за националната сигурност, тъй като когато ни задължат да приемем всеки един от тези мигранти, " след не повече от 7-8 години с демографския срив ще се превърнем с повече чужденци на територията на страната, в сравнение с български жители ".

Дъблинското съглашение е такова, каквото беше през 2013 година и нищо няма да се промени от това, което е подписано с Австрия и с Румъния във връзка с приемането на България в Шенген, съобщи министър председателят Николай Денков. По думите му опозицията се пробва да показа едно облекчение за българските жители и за българския бизнес като крах.

Нищо изключително не се е случило и няма да се случи, по този начин, както е било до момента, по този начин и ще продължи най-малко до момента в който не бъдат признати измененията в Дъблинския правилник, разяснява Денков. Той уточни, че тези промени в Дъблинския правилник ще оказват помощ на българската страна да не бъде застрашена да бъде „ наводнена “ от бежанци, тъкмо тъй като в новия правилник бежанците би трябвало да бъдат разпределяни заслужено с другите страни, а до момента те би трябвало да бъдат арестувани в граничните страни като България.

Дори при настоящия по-неизгоден правилник предходната година, 2023 година, от Австрия са подадени единствено 193 молби за връщане на жители, досега за предходната година ние сме приели 113, сподели министър-председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР