По отношение на кадрите кризата в Министерството на вътрешните работи

...
По отношение на кадрите кризата в Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Кризата за кадри в МВР е преодоляна, твърди министър Младенов

По отношение на фрагментите рецесията в Министерството на вътрешните работи е преодоляна . Това сподели през днешния ден в Благоевград отрасловият министър Младен Маринов, който пое поста преди седмица. " В момента имам намерение да се съсредоточа върху опазване на кадровия капацитет, който имаме и развиването му във връзка с образование и насочването му към проблематичните места ", добави той.
 
 БГНЕС

" Продължаваме ефикасното противопоставяне на битовата престъпност , по-голяма подвижност на екипите, защото няма по какъв начин във всяко едно обитаемо място да има по 24 часа служител на реда, само че можем да бъдем по-мобилни и да реагираме по-бързо на сигналите . Ползвайки основаните мобилни групи ще имаме и по-добър контакт с представителите на локалната власт, оттова и с популацията, с цел да идентифицираме главните проблеми и да ги решаваме ", акцентира министър Младенов.

Една от главните грижи е да се намерят повече пари за вътрешното материално-техническо съоръжение за чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Първоначално за оборудването на служителите на реда, нови коли, средства за персонална отбрана, компютри за проверяващите служители на реда и администрацията.

" Средствата, въпреки и малко, ще бъдат ориентирани към проблематичните места. Но с цел да желаеме, би трябвало да способстваме за бюджета. Процесът е двустранен. Поели сме ангажимент към премиера и държавното управление да свием оптимално контрабандата, сивата стопанска система, противозаконната търговия, с цел да има приходи в бюджета, които да се влагат в сигурност ", посочи министърът.-->
 
 БГНЕС

Младен Маринов употребява визитата си в Благоевград с цел да заяви още, че до десетина дни ще бъдат връчени нови коли на " Гранична полиция " и на регионалните дирекции, които са на външните граници на Европейския съюз. Предстои закупуването на бронежилетки,в хода са и публичните поръчки за униформите на служителите на реда, разясни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР