По отношение на искането на Холандия Албания да бъде оценена

...
По отношение на искането на Холандия Албания да бъде оценена
Коментари Харесай

Еди Рама: Заев и Вучич ще подпишат за Балкански Шенген

По отношение на настояването на Холандия Албания да бъде оценена настрана от Северна Македония, когато става въпрос за започване на договаряния с Европейски Съюз, албанският министър председател Еди Рама сподели, че „ интеграционният развой на Албания и Северна Македония се третира като въпрос на вътрешната политика на Холандия ", предава БГНЕС.
Според Рама този, който би трябвало, " разбра, че всички изявления в холандския парламент през вчерашния ден бяха ориентирани към електората в тази страна, а не към Албания ".
По време на пленарна сесия на Народното събрание в Тирана той упрекна албанската съпротива, че с нейното държание, с отхвърли от парламентарните места, протест на локалните избори, както и с отзиви, изразени в западни институции, те са определили разликите, които съществуват в страните от Европейския съюз през днешния ден и техният метод към договарянията с Албания и Северна Македония.
„ Има огромна разлика сред опозицията в прилежащата ни страна и опозиционния метод тук, чието държание значително дефинира разликата в настройките на страните-членки на Европейски Съюз. Говоря за опозицията, която не е в Народното събрание и която напусна, която се отхвърли от парламентарните си места, бойкотира изборите, с цел да подкопае започването на договаряния. Северна Македония не е без спорове, само че те са изцяло разнообразни от тези в Албания. Опозицията в Северна Македония нито през вчерашния ден, нито през днешния ден минава през офиси в цяла Европа, с цел да направи неправилно нещо за своята страна “, сподели Рама.
В речта си преди да отпътува до Нови Сад, с цел да се срещне с македонския министър председател Зоран Заев и сръбския президент Александър Вучич, той съобщи, че " е обезпечил подписите на Заев и Вучич за образуването на балкански Шенген ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР