По отношение на инфраструктурата на град Плевен, кандидатът за кмет

...
По отношение на инфраструктурата на град Плевен, кандидатът за кмет
Коментари Харесай

Заедно за силна община: Разкриване на нови водоизточници и реорганизация на общинските фирми са нужни на Плевен

По отношение на инфраструктурата на град Плевен, претендентът за кмет на Община Плевен от " Заедно за мощна община ", Владислав Николов – народен представител в три Народни събрания,в пресклуба на Българска телеграфна агенция обърна внимание на наболял проблем в града -този с водата.

„ Аз съм бил и общински консултант в мандат 2007 – 2011 година и оттогава, а и от преди този момент няма нито един нов водоизточник в град Плевен, който да зарежда мрежата. Затова всички жители би трябвало да знаят, че ВиК мрежата е благосъстоятелност на Община Плевен, т.е. неин принципал е кметът на град Плевен, а ВиК – операторът единствено работи с тази мрежа.

Проучил съм, че загубите в мрежата, като се изключи че доближават 70 %, нашата канализация се състои от тръби, сложени през 50-те и 60-те години на предишния век. От тогава има частична замяна на 10 % от общата мрежа на град Плевен “.



Владислав Николов акцентира, че в Инвестиционната стратегия на ВиК-Плевен са заложени 3,5 милиона лв. годишно, които са за цялата област.

„ Затова е значимо, който стане кмет на Плевен, това да е неговата първа задача – решаването на казуса с водата, тъй като Плевен пропусна опцията за кандидатстване за замяна на ВиК мрежата по времето, когато Георг Спартански беше ръководител на Общински съвет, а кмет беше Зеленогорски ".

Владислав Николов сподели: „ Министерство на регионалното развитие има стратегия, обвързвана с решаването на казуса, само че все още от Плевен не е подаден нито един план за замяна на ВиК мрежа, за разлика от много други общини – някои от тях са на стадий осъществяване, други чакат финансиране, само че Плевен няма нищо.

Аз давам обещание пред жителите на Плевен, че в случай че бъда определен за кмет ще реша нещата като в границите на 4 години, в случай че не намеря пари от страната, общината ще влага нужните, по думите на специалистине повече от 10 милиона, за откриване на нови кладенци. Целта е по този метод да имаме нови водоизточници и по този начин да разгадаем този проблем на град Плевен.

Който обещае, че ще подмени цялата мрежа, аз съм уверен че това не може да се случи за 4 години и също така страната надали ще даде на Плевен 500000 лв. за подобен интервал “.

Валентина Вълчанова от листата на " Заедно за мощна община ", с 12-годишен опит в Инспекция по труда и понастоящем шеф на собственафирма, занимаваща се с консултантска активност, направи разбор на положението на общинските компании, разяснява дефекти в ръководството им, като уточни по какъв начин те би трябвало да се реформират, с цел да бъдатефективни.

Вълчанова очерта и главните проблеми, свързани с трафика и уличната скица в града, за които е необходимо да се намерят средства и те да бъдат решени.

Един от тях е кръстовището при входа от Ловеч, където трафикът ще бъде усложнен изключително откакто бъде пусната автомагистрала " Хемус ". Като проблематично, тая уточни и кръстовището при постройката на " Басейнова дирекция ".

Лора Тодорова - мениджът финанси и обмисляне показа опциите по стратегиите с европейско финансиране, по които Плевен може да притегли спомагателни запаси за градска и паркова среда, инфраструктура, за зелени вложения.

" Можем да създадем Плевен районен хъб за вложения. Нека създадем една устойчива среда за младежите в Плевен ", казаЛора Тодорова.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР