По оста София – Скопие – защо ескалира напрежението? Инцидентен

...
По оста София – Скопие – защо ескалира напрежението? Инцидентен
Коментари Харесай

В Референдум: Защо ескалира напрежението между София и Скопие?

По оста София – Скопие – за какво ескалира напрежението? Инцидентен или знаменателен е казусът с пребития секретар на българския клуб в Охрид Християн Пендиков? Расте ли натискът против представителите на българското малцинство? Има ли знаци за съществуването на проблем в двустранните връзки с РСМ? Как да реагира страната и какви съответни дейности да предприеме? Как двустранните връзки да не стават жертва на националистически и популистки политики?

Темата разясниха в студиото на " Референдум " историкът проф. Трендафил Митев, публицистите Тони Николов, Костадин Филипов - някогашен сътрудник на БНР и Българска национална телевизия в Скопие, и Мартин Минков – някогашен сътрудник на БНР в Скопие.

Да продължи ли политиката на отваряне или да се върнем към по-твърдата позиция на ограничение е по-добре за връзките сред България и Северна Македония? - съгласно настройките на хората от социологическото изследване на " Алфа Рисърч " за предаването " Референдум " излиза наяве, че 53% от интервюираните са на мнение да се върнем към по-твърдата позиция, а 34 на 100 са за продължение на политиката на отваряне.

Цялото предаване гледайте.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР