По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се рехабилитират

...
По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се рехабилитират
Коментари Харесай

Направиха първа копка за ремонта на още 22,2 км от Петрохан

По Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година се рехабилитират още 22,2 км от прохода „ Петрохан “ на територията на Софийска област, оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ). Това е секторът от второкласния път Костинброд – Бучин проход. В средата на ноември със средства от Европейския фонд за районно развиване стартира ремонтът на близо 21 км от второкласния път Бучин проход – Берковица. На символичната първа копка през днешния ден участваха ръководителят на Управителния съвет (УС) на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов, инж. Веселин Давидов - член на УС, регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров, кметът на Костинброд Трайко Младенов и други
Проходът "Петрохан " редуцира пътуването сред София и Монтана с към 50 км и с сполучливото осъществяване на плана през идващите 15 месеца жителите на общините Костинброд, Годеч и Берковица ще пътуват по актуализирана инфраструктура, оповестяват още от АПИ.
Второкласният път София - Петрохан - Лом е построен през 1970 година и е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина. Шосето е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II, пристанище Лом и балнеоложкия курорт Вършец.
Участъкът, който ще се ремонтира, стартира от Костинброд, минава през града и село Бучин проход и доближава до кръстовището за Годеч. Ще се обновят и 2 моста - над р. Блато и р. Бучино, както и 13 пътни кръстовища. Отводняването на пътя ще бъде обезпечено посредством построяването на нови облицовани окопи, бетонови бордюри и отводнителни улеи. С осъществяването на плана ще се подобрят транспортно-експлоатационните качества на правата и ще се увеличи сигурността на придвижване, показват от АПИ. Участъкът ще бъде с нови ограничаващи системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци. Срокът за довеждане докрай на строителните действия е 15 месеца.
Изпълнител на ремонта е ДЗЗД „ Пътища 2016 - 1 стадий “. Общата стойност на плана е 14 681 584,60 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Европейския съюз е 85% - 12 479 346,91 лева с Данък добавена стойност. Националното съфинансиране е 15% - 2 202 237,69 лева с Данък добавена стойност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР