По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски
Коментари Харесай

18 г. затвор за наркомана Ал Газзи, умъртвил с нож Илиян заради заря в Люлин

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен подсъдимия Денис Мустафа Камел ал Газзи за съзнателно ликвидиране и му наложи наказване 18 години отнемане от независимост.

Подсъдимият Ал Газзи е предаден на съд за това, че на 09.01.2022 година, към 22:40 ч., в гр. София, ж.к. „ Люлин ", съзнателно умъртвил Илиян Илиев посредством намушкване с нож, проникващо в гръдния панер, засягащо белия дроб и сънната артерия, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшия и по хулигански подбуди.

Подсъдимият е направил убийството в изпитателния период на предходното му наказание. 

С присъда от 17.04.2024 година Софийски градски съд призна подсъдимия за отговорен в осъществяване на закононарушението, като одобри, че е
налице един от двата квалифициращи признака, а точно хулигански подбуди.

Софийски градски съд наложи на подсъдимия наказване отнемане от независимост за период от 18 години и дефинира първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването. Приведе в осъществяване миналата присъда от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост.

Първоинстационната присъда на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

На 09.01. 2022 година 32-годишният Илиян Илиев бил с приятеля си Митко Митев, който черпил, тъй като станал татко. Двамата събрали компания и отишли до футболното игрище пред блока им. Веднага след мача компанията пуснала фойерверки. От прилежащия блок излязъл 23-годишният наркоман Денис Мустафа Кемал ал Газзи, който бил с приятелката си.Гаази забил нож във врата на Илиян и избягал незабавно. За 12 минути на място към този момент имало кола за спешна помощ и полиция. Въпреки напъните на медиците Илиян умрял на път за " Пирогов ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР