По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив - Териториално

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив - Териториално
Коментари Харесай

Осъдиха на 5 години затвор измамник, завлякъл пенсионерка с над 12 000 лева

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив - Териториално поделение - Карлово е наказан Д.Д., на 64 години. Той е приет за отговорен за това, че в интервала от 4.06.2020 година до 22.01.2021 година в Сопот, Карлово и Хисаря при изискванията на продължавано закононарушение за да набави за себе си имотна полза е възбудил и поддържал подвеждане у потърпевша 62-годишна жена, като ѝ предизвикал имотна щета в общ размер на 12 210 лв.. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, оповестяват от прокуратурата.

Д.Д. и потърпевшата жена се срещнали в група в обществените мрежи. Той се представял за интернационален водач като в горепосочения интервал въвел в подвеждане дамата, че е аварирал в Хърватия и му трябвали пари, с цел да заплати за ремонта, а също по този начин, че се нуждаел от средства за натрапен запор на парцел, който трябвало да се вдигне против възнаграждение, както и че негова близка е умряла и се нуждаел от средства за погребението.

Така в горепосочения интервал потърпевшата жена направила 24 парични превода към Д.Д. за общо 12 210 лв., като за част от тях изтеглила заеми. Д.Д. обещавал да ѝ върне парите, което и досега не е сторено.

Районен съд - Карлово е наложил на Д.Д. наказване от 5 години отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим, което е доказано и на втора инстанция – Окръжен съд - Пловдив. Присъдата е дефинитивна. Д.Д. е неведнъж осъждан.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР