По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж, управлявал

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж, управлявал
Коментари Харесай

Мъж, засечен да шофира за пореден път мъртвопиян, влиза в затвора

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна мъж, управлявал автомобил след приложимост на алкохол, бе наказан дейно с " отнемане от независимост “ за период от седем месеца при първичен общ режим на изтърпяване. 47-годишният мъж ще бъде лишен от правото на кара за период от две години, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Р.Р. бил притеглен към наказателна отговорност за това, че управлявал моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си, открита по надлежния ред с химическа експертиза - закононарушение по чл.343б, ал.2 от Наказателен кодекс. Мъжът към този момент бил осъждан за същото закононарушение с влезнала в действие присъда.

Около 00:35 часа на 18 февруари 2022 година, на улица в град Аксаково, полицейски екип спрял за инспекция лекия автомобил, с който се придвижвал обвиненият. Тъй като 47-годишният лидер бил във очевидно нетрезво положение, чиновниците на ОДМВР – Варна го тествал с техническо средство алкотест. Резултатът бил позитивен за приложимост на алкохол. На Р.Р. бил публикуван ваучър за здравно проучване и мъжът бил отведен в МБАЛ " Света Анна “ за предоставяне на кръвна проба. Според резултатите от направената химическа експертиза обвиненият имал централизация на алкохол в кръвта от 3,18 промила.

Р.Р. ще би трябвало да заплати направените по делото разходи.

Одобреното от Варненския областен съд съглашение е със силата на присъда и е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР