По обвинителен акт на Районна прокуратура – Монтана наподсъдимия Д.Д.(на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Монтана наподсъдимия Д.Д.(на
Коментари Харесай

Една година затвор за подсъдим, обвинен от Районна прокуратура – Монтана за отправени в условията на домашно насилие закани с убийство спрямо жена

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Монтана наподсъдимия Д.Д.(на 30 години)е наложено наказване 1 година „ отнемане от независимост “ за осъществено от него в изискванията на домашно принуждение закононарушение по чл.144, алинея 3, т. 1 и т. 3, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Д.Д. е многократноосъждан.

По подаден сигнал за отправени обиди и закани с ликвидиране по отношение на лицето Ц.Д. е било формирано досъдебно произвеждане.

В хода на следствието е открито, че през 2020 година потърпевшата заживяла на брачен начала сподсъдимияД.Д. По време на взаимното общуване мъжът проявявал ревнивост и постоянно отправял закани към Ц.Д.

На 21.07.2023 година в гр. Лом, пред постройката на Дирекция „ Социално подкрепяне “ на ул. „ Пристанищна “, Д.Д. й се заканил с ликвидиране,ударил я в главатаи я влачил за косата пред детето й.

Няколко дни след първия случай - на 28.07.2023 година,на ул. „ Славянска “ в града той още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на Ц.Д., до момента в който тя била в автомобила с детето си. Викал, упорствал тя да отвори колата, след което се качил на тавана й и с крайник счупил предното панорамно стъкло.

На 04.08.2023 година Ц.Д. била на среща по координационен механизъм за дете в риск вОтдел протекция на детето в гр. Лом. Междувременно Д.Д. пристигнал в двора на институцията, викал, обиждал дамата,удрял по прозореца на стаята, където се провеждала срещата, направил опит да влезе вътре.

Ц.Д. била доста обезпокоена, декларирала на чиновниците, че доста се опасява за живота си, споделила, че в нападателно положение Д.Д. може да я убие.

По досъдебното произвеждане са извършени разпити, назначени са и са направени комплексниекспертизи – съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични.

Определението на съда, с което на подсъдимия Д.Д. е наложено наказване 1 година „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване, има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР