По обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Варна състав на Окръжния съд

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Варна състав на Окръжния съд
Коментари Харесай

Наказание „доживотен затвор” за подсъдим за убийството на варненски диджей, извършено през 2015 година

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Варна състав на Окръжния съд постанови наказване „ пожизнен затвор ” за обвиняем за ликвидиране. 53-годишният К.Б. беше наказан за това, че през 2015 година съзнателно умъртвил прочут варненски диджей, като действието било осъществено с особена свирепост. Той ще търпи наказването си при първичен специфичен режим. Мъжът е осъждан.

Другият обвинен по делото – Г.К., който бе притеглен към наказателна отговорност като съизвършител и подстрекател на закононарушението, беше оневинен от Варненския областен съд.

Разследването на убийството на варненския диджей стартира на 26 февруари 2015 година. В този ден потърпевшият се прибрал към дома си към 22,00 часа. Според обвинителната теза, подсъдимият К.Б. го причакал покрай дома му на бул. „ Осми Приморски полк ” и го атакувал с нож, като бързо го пронизал неведнъж в региона на гърдите и корема. Нанесъл извънредно мощни и точни удари с ножа, като част от тях проникнали в гърдите на жертвата. Мъжът бил сюрпризиран от нападението и не могъл да окаже опозиция. След като съумял да избяга от мястото на престъплението, 46-годишният тогава причинител се отправил към Автогара – Варна, откъдето с рейс отпътувал за София – там живеел и работел.

До лятото на 2019 година убийството беше неразкрито. Ключови се оказаха резултатите от направената ДНК експертиза, направена от Института по престъпна техника при Федералната престъпна работа на Германия. Прокуратурата повдигна обвиняване първо на физическия причинител. Малко по-късно обвиняване беше повдигнато и на подбудителя Г.К., по тази причина, че съзнателно склонил К.Б. да извърши убийството посредством заричане и предоставяне на сумата от 20 000 евро.

Според обвинителната теза претекстът на Г.К. е персоналната му злост към връзката на дамата, от която имал дете и с която от време на време съжителствал до януари 2015 година, с жертвата на закононарушението.

Присъдата на Окръжен съд-Варна предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в града. Прокурорът по делото от Окръжна прокуратура–Варна ще внесе митинг в законоустановения период.

Пресслужбата на Апелативна прокуратура-Варна напомня, че съгласно нормата на член 16 от Наказателно-процесуален кодекс, обвинените се смятат за почтени до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР