По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна 36-годишен мъж,

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна 36-годишен мъж,
Коментари Харесай

Затвор за мъж, убил свой познат след запой

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна 36-годишен мъж, обвиняем за ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвата метод, беше приет за отговорен и получи наказване " отнемане от независимост “ за период от 15 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване на присъдата.

Варненският областен съд почете предявените цивилен искове от родственици на жертвата за погашение на компенсации за претърпените от тях неимуществени вреди вследствие на действието ведно със законната рента.

К.П. бил упрекнат за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 2 и прочие 3 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, откакто на 22 март 2021 година умъртвил собствен прочут. По покана на жертвата двамата мъже отишли в помещение в село Попович, което се употребило краткотрайно за клуб на политическа партия. Предвид идния му рожден ден мъжът бил подготвил почерпка, включваща алкохол. По-късно двамата си закупили и още алкохол от близкия магазин.

След като завършили с спонтанния празник, К.П. и другият мъж разчистили помещението и се подготвили за потегляне, когато сред тях зародил спор, чийто мотив не е изрично открит. Стигнало се до физически конфликт и замяна на удари. К.П. съумял да вземе бар-стол, намиращ се покрай него и го употребявал, удряйки съперника си с него. След като го повалил на земята, обвиненият ревизирал дали някой го е видял и още веднъж почнал да удря лежащия в безпомощно положение мъж.

По-късно К.П. напуснал мястото на закононарушението. Прибрал се в дома си и опитал да унищожи улики, свързани с осъщественото от него.

Малко след 23:00 часа, съдържателят на помещението, който трябвало да си получи ключовете час по-рано, отишъл на мястото и намерил безжизненото тяло на жертвата. Незабавно алармирал за случилото се. К.П. бил арестуван.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР