По обвинение за съставяне на документ с невярно съдържание, с

...
По обвинение за съставяне на документ с невярно съдържание, с
Коментари Харесай

Съдят нотариус, прехвърлил 4 имота без разрешение на Темида

По обвиняване за сформиране на документ с погрешно наличие, с който е станало прекачване на 4 парцела без разрешението на Темида, е изправена пред Хасковския областен съд нотариус Владилена Сиртова. С нея под отговорност за корист с доверие е измамен и Стефан Ванчев.
Според прокуратурата Ванчев трансферирал парцели на жена под забраняване на татко си, откакто преди този момент бил избран за неин аставник. Става въпрос за обща стойност от 114 500 лева, а договорката била изповядана от нотариус Сиртова. Това станало без разрешението на Темида, както изисква законът. А и съдът бил направил към този момент отвод за прехвърлянето на парцелите, настояват проверяващите.
Пред тях обаче Владилена Сиртова обяснила, че е показала човечност. Ванчев пристигнал при нея от Любимец с татко си - неработоспособен и тя не желала да ги връща. Той пък преди този момент, декларирала, нотариус Ванчева, бил измамен от юриста си, който му споделил, че е извадил правосъдно позволение за договорката. То обаче не било у Стефан, когато се явил пред нотариуса.
Районният съд не даде ход на разпоредителното съвещание по делото през днешния ден, тъй като Стефан Ванчев не се яви поради нередовно приканване.
При доказването на виновност пред съд наказването за сформиране на документ с погрешно наличие е до 5 година затвор. Може да бъде наложено и отнемане от правото от практикуване на специалността.
Също до 5 година решетки и санкция от 100 до 300 лв. е глобата за корист с доверие ", разясниха адвокати.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР