По обвинение на Районна прокуратура в Плевен 189 шофьори, са

...
По обвинение на Районна прокуратура в Плевен 189 шофьори, са
Коментари Харесай

189 шофьори са осъдени за транспортни престъпления в Плевен

По обвиняване на Районна прокуратура в Плевен 189 водачи, са наказани за осъществени от тях транспортни закононарушения, оповестиха от ведомството.

В 108 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които следствието е завършено и причинителят е предаден на съд, като е наказан в извънредно къси периоди.

Срещу лицата, наказани за осъществени транспортни закононарушения, прокуратурата е внесла в съда 53 съглашения, 95 обвинителни акта и 41 оферти за налагане на административни санкции след освобождение от наказателна отговорност.

Най-много са наказаните за шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции - общо 89, от които 49 са карали след приложимост на алкохол, а 40 - след приложимост на опиати.

Други 52 водачи са глобени за това, че са си служили с контролни знаци, издадени за различен автомобил и с подправени идентификационен номер, сочат данни от Районната прокуратура в Плевен. Тридесет и трима извършители са осъдени за това, че са ръководене на МПС без удостоверение за ръководство или в периода на изтърпяване на наказване "лишаване от право на ръководство ".

По обвинявания на прокуратура 8 водачи са наказани за това, че при ръководство на МПС са предизвикали имуществени и неимуществени вреди и още 7 - за незаконно лишаване на непознато транспортно средство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР