По обвинение на Окръжна прокуратура – Монтана Сл. Славчев е

...
По обвинение на Окръжна прокуратура – Монтана Сл. Славчев е
Коментари Харесай

Собственик на 145 автомобила е даден на съд за престъпления срещу данъчната система

По обвиняване на Окръжна прокуратура – Монтана Сл. Славчев е предаден на съд за данъчни измами.
През 2013 година обвиненият Славчев почнал да се занимава с регистрация на леки и товарни коли на свое име в КАТ при ОД МВР-Монтана. Обичайно те се управлявали от други лица, най-вече румънски жители, въз основа на издавани от негово име пълномощни, в качеството му на притежател.
През интервала от 11.07.2013 година до края на 2014 година обвиненият, като физическо лице, записал на свое име 122 броя леки и товарни коли.
Съгласно наредбите на Закона за локалните налози и такси, записаните МПС подлежат на данъчно облагане, а данъкът се дължи от техния притежател. Освен това към оня миг работила и наредба, според която в двумесечен период от регистрацията, той бил задължен да подаде данъчни заявления, въз основата на които се определял размерът на задължението.
В хода на досъдебното произвеждане е било открито, че обвиненият Славчев не заявил пред органите на община Лом добитите и притежавани от него като физическо лице транспортни средства през интервала 2013 година и 2014 година, като по подобен метод укрил и избегнал заплащане на дължими налози. С дейностите си той направил данъчно закононарушение, като за интервала 11.07.2013 година до 31.12.2016 година размерът на укрития налог възлиза на 20 720,24 лв..
На 26.04.2014 година Славчев записал комерсиално сдружение, което се занимавало с разнообразни търговски покупко-продажби. За интервала от 05.11.2014 година до края на 2014 година компанията придобила 23 автомобила, включително и едно ремарке. Като притежател на сдружението той още веднъж избегнал определяне и заплащането на данъчните отговорности за тези транспортни средства. Укритият налог за интервала 05.11.2014 година до 31.12.2016 година е в размер на 4306,56 лв..
Разпитан като обвинен по досъдебното произвеждане Славчев не се признава за отговорен, като декларира, че нищо не дължи на страната и че същата, в случай че има искания към него, да си събере вземанията от колите или от всяко друго негово движимо и недвижимо имущество.
За осъществени от него закононарушения против данъчната система на страната Славчев е притеглен към наказателна отговорност и предаден на съд с импортиран от Окръжна прокуратура – Монтана обвинителен акт. Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР