„По никакъв начин провокацията не е от наша страна. Това

...
„По никакъв начин провокацията не е от наша страна. Това
Коментари Харесай

След виковете „оставка” за Симеонов, собствениците: „имаме право да работим”

„ По никакъв метод провокацията не е от наша страна. Това е една показна, нарочена акция”, разяснява за „ Здравей, България” по NOVA Веселин Борисов, притежател на един от клубовете, тествани персонално от вицепремиера Валери Симеонов през уикенда. Хората в заведенията посрещнаха представителите на властта с крясъци „ оставка”.

Ресторант в Созопол с 20 лева такса "празен стол "

Валери Симеонов: От тази нощ борбата за тишината ще бъде война

„ Винаги сме били легален обект. Нямаме досега един формиран акт. Нарушаването на нощната тишина е доста нереално разбиране. Като цяло фоновият звук в „ Слънчев бряг” е доста висок. Проверката е с полицейско предписание за прекъсване на музиката без никакво право от наша страна да се защитим”, счита Борисов.

„ Симеонов персонално на мен съобщи, че ние нямаме право да работим след 12 часа съгласно Наредба №1 на общината”, уточни притежателят на клуба.

„ Имаме право да работим и това ще бъде потвърдено в съда. И когато това се случи, ние ще желаеме да попитаме кой ще поеме отговорност за тази акция и по какъв метод ще ни бъдат възобновени загубите”, добави той.

Данаил Петков, шеф на другия тестван от вицепремиера клуб, в който беше задържан DJ Станчо, пък уточни, че при досегашните инспекции от Национална агенция за приходите, РЗИ, Агенция „ Митници”, няма никакви установени нарушавания в заведението.

„ Според мен през март или април виновните институции трябваше да излязат с ясно мнение, че политиката за в бъдеще в комплекса се трансформира. Ще се търси тишина. За да се избегне тази ескалация на напрежението. Сега ние, представителите на бизнеса, оставаме излъгани, тъй като април месец ние си плащаме наемите, а към края на юни се оказва, че институциите желаят тишина в комплекса”, съобщи Петков.

„ Контролираме силата на звука в заведението посредством уредбата за музика”, разясни той.

„ Важното е да се приказва за „ Слънчев бряг” негативно”, разяснява Елена Иванова, ръководител на Съюза на притежателите в курортния комплекс.

По нейните думи има големи проблеми със собствеността на инфраструктурата в „ Слънчев бряг”, а с акциите си Симеонов прогонва туристите от България.

В понеделник следва вицепремиерът да заключи инспекциите по морето от последните дни. Това ще стане на съвещание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.

До момента е ясно, че при инспекциите от Национална агенция за приходите са установили издаване на подправени касови бележки, а здравните инспектори разкрили храни с изминал период на валидност има и неспазване на противопожарните правила.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР