По непотвърдена информация бизнесменът Васил Божков е бил задържан в

...
По непотвърдена информация бизнесменът Васил Божков е бил задържан в
Коментари Харесай

Васил Божков бил задържан в Обединените арабски емирства

По непотвърдена информация предприемачът Васил Божков е бил арестуван в Обединените арабски емирства. Това заяви основният прокурор Иван Гешев, представен от bTV.

Стана ясно, че с него са били задържани още двама души. Не се знае по кое време ще бъде екстрадиран предприемачът – това зависи от локалното законодателство, сподели още основният прокурор.

Властите чакат публично удостоверение за задържането на следващия ден.

Припомняме, че преди дни Министерство на вътрешните работи и прокуратурата организираха спецакция в централата на „ Нове холдинг ” на улица „ Московска “, благосъстоятелност на Васил Божков. По същото време имаше инспекции и в някогашната резиденция в парк „ Витоша “, за която също се счита, че е обвързвана с предприемача.

Впоследствие от прокуратурата повдигнаха 7 обвинявания на Божков – за началник на проведена незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, както и за подбуждане и закононарушение по работа. Едновременно с това беше издадена и европейска заповед за арест.

Тогава предприемачът съобщи, че не се намира в България, само че е на два часа полет и ще пристигна, в случай че бъде привикан. Ден по-късно промени желанията си и разгласи, че няма да се върне в страната, тъй като се опасява за живота си. Каза също по този начин, че се намира на Балканите. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР