По неофициална информация до местопрестъплението на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса

...
По неофициална информация до местопрестъплението на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса
Коментари Харесай

Открита е гилза до местопрестъплението на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса

По неофициална информация до мястото на престъплението на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса е открита гилза 22 диаметър.

На този стадий няма обвинени за убийството му, споделиха от прокуратурата.

Божанов беше убит към 19:40 часа на 31 януари в региона на " Горна баня ". Той е бил прострелян в главата. На място е била и майката на убития, дете на 4 години и бебе.

„ Покушението е било авансово квалифицирано. Извършена е наблюдаване на лицето. Убийството е невъзмутимо пред околните, което значи, че не причинителят не се е тормозил, че ще бъде забелязан “, изясни в ефира на бТВ криминалистът Иван Савов за убийството на Мартин Божанов – Прокурора.

„ Убийството е с малокалибрен револвер. Той се употребява при сходни закононарушение, защото патронът се деформира при попадане в тялото на жертвата, което прави балистичната експертиза сложна. Шумът е най-малък. Хора, които са на 50 метра към мястото, даже не биха могли да чуят изстрела. Намерената гилза е добра вест, само че не значи на 100%, че ще бъде открито оръжието, защото е допустимо да не е записано “, добави той.

„ Мястото е такова, че е покрай града, само че и до Витоша. Аз, в случай че се слага на мястото на причинителя, бих се изнесъл към Владая и Перник. Към място, където полицейското наличие е едва. Убийството е станало в тъмната част на денонощието. Смятам, че причинителят е имал авансово квалифициран маршрут и той се е възползвал. Това не значи, че няма да бъде хванат. Има десетки камери в региона “, сподели още Савов.

„ Този човек ми е прочут отпреди 15 години, когато имахме няколко случая на имотни измами в районните ръководство, в което работех. Прибирали сме го за разпити. Той нито е нотариус, нито юрист. Той е следващият медиатор сред тъмната страна на обществото ни и магистратите. Влиятелен е, доколкото добре знае на кой какъв брой пари би трябвало да се дадат, с цел да се свърши мръсна работа “, разяснява криминалистът.

„ Пари се дават във всяка система. Дали става въпрос за Министерство на вътрешните работи, за магистрати, за същински нотариус или арбитър реализатор. Лицето е задоволително обиграно и има традиция в активността си. Познат е в подземните среди. Това затруднява търсенето на поръчителя и съответния претекст. Такива хора имат стотици прояви. Другата версия е, че той е станал неуместен. Правейки сходни неща, такива хора знаят доста секрети. В някакъв миг на времето се стига до предпочитание да ги отстранят. Тези хора не си вършат илюзии, че ще умрат от напреднала възраст “, добави още Савов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР