По нашите географски ширини не е рядкост да се наслаждаваме

...
По нашите географски ширини не е рядкост да се наслаждаваме
Коментари Харесай

Места, които ще ни отвеят

По нашите географски ширини не е необичайност да се " любуваме " на мощни пориви напразно. Е, не можем да се оплачем, тъй като не са всекидневие, само че когато ги има не е по никакъв начин прелестно да се излиза от у дома.

 10 места, които би трябвало да посетите през 2018
10 места, които би трябвало да посетите през 2018

Едно от тях е Европейската столица на културата за 2018

Сега ще забележим три места, където вятърът е нещо, без което не може.

Остров Бароу, Австралия



Островът е ситуиран в северозападната част на Австралия. През 1996 година автоматизирана метеорологична станция, която е ситуирана на острова, е измерила вятър, на чиято скорост би завидяло даже едно Lamborghini. Та въпросната скорост напразно е била цели 408 километра в час. Едва ли е ставало за плаж.

 Историята на Lamborghini в 7 минути
Еволюцията на Lamborghini в 7 минути

Колко модела на паметната италианска компания може да назовете

Уелингтън, Нова Зеландия



Оставаме наоколо до Австралия и по-точно столицата на Нова Зеландия - Уелингтън. Не единствено Чикаго е прочут като прохладен град. Силните океански ветрове доближават гладко до крайбрежията на островната страна и това я прави една от най-ветровитите. И по този начин целогодишно духат ветрове, които доста постоянно биват бурни, като най-силните са със скорост от над 240 километра в час.

Антарктида



Освен доста сняг и лед, на Антарктида можем да намерим и едни от най-силните ветрове. Най-силният вятър там е измерен през далечната 1913 година, когато скоростта му доближава 153 километра в час. Комбинацията от ниски температури и плевел вятър несъмнено прави континента е едно от най-неприветливите места на Земята.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР